Webinar over keuze van ondernemingsvorm voor starters

Auteur(s): Bert Gregoir
Categorie: Ondernemingsrecht,
Geplaatst op: 14 september 2017

Bert Gregoir gaf voor Unizo een webinar  over de geschikte keuze van ondernemingsvorm voor starters in de zelfstandige kinderopvang.

De keuze van een geschikte ondernemingsvorm is voor de startende ondernemer van niet te onderschatten belang: een eenmanszaak of een vennootschap is de summa divisio maar aan die keuze zijn tal van aspecten: niet enkel op fiscaal vlak maar ook op het vlak van ondernemingsrisico, kosten, formaliteiten en de manier waarop met anderen kan samengewerkt worden.

Wie met meerdere personen samen één onderneming start, kan samen een vennootschap oprichten of werken onder de zgn. ‘feitelijke vereniging'. Deze keuze heeft tal van gevolgen, veel zaken verschillen of kunnen verschillen naar gelang van de keuze die men maakt in het begin, ook op vlakken waar men mogelijk niet meteen aan denkt.

Het webinar van 3 oktober 2017 werd georganiseerd door UNIZO / Kinderopvang. Het doel van de webinar is om een helder, bondig en praktisch overzicht te geven van de verschillende ondernemingsvormen en hun voor- en nadelen.

Bijzondere aandacht gaat onder andere naar de feitelijke vereniging, die de meest elementaire samenwerkingsvorm van zelfstandigen is, en hoe deze gestructureerd kan worden.

De opname van de webinar staat op YouTube