Starterstraject kinderopvang - uw ondernemingsvorm

Auteur(s): Bert Gregoir
Categorie: Algemeen,
Geplaatst op: 18 april 2016
Met medewerking van Unizo organiseert Kind & Gezin tweemaal per jaar de Starterstrajecten 'Starten met kinderopvang voor baby's en peuters' voor startende organisatoren in de kinderopvang. Bert Gregoir bespreekt het onderdeel ondernemingsvorm in deze lessenreeks. Door haar veelal kleinschalig karakter in combinatie met een grote arbeidsintensiviteit kent de sector van de kinderopvang een spanningsveld tussen enerzijds een lage kostenstructuur en anderzijds een aangepast human resource-beleid. Samenwerking tussen zelfstandigen in de vorm van een feitelijke vereniging komt op gespannen voet te staan met wat in de praktijk veeleer de kenmerken heeft van een arbeidsrelatie tussen werkgevers en werknemers. Ook op het vlak van o.a. financiële risico's en fiscaliteit zijn er belangrijke keuzes te maken tussen verschillende soorten ondernemingsvormen. Daarbij komt dat de regelgevende context rond het al dan niet ontvangen van subsidies erg specifiek is, en dat er bovendien een fiscale circulaire over beroepskosten bestaat, specifiek voor de kinderopvang. Meer dan voldoende stof dus om het onderwerp "ondernemingsvorm" te bespreken, specifiek voor de kinderopvang. Het programma van de lessenreeks met alle details vindt u hier, het onderdeel ondernemingsvorm komt aan bod op de volgende tijdstippen:
  • Starterstraject Limburg: zaterdag 29 april 2017
  • Starterstraject Oost-Vlaanderen: maandag 15 mei 2017
  • Starterstraject Vlaams-Brabant: woensdag 17 mei 2017
  • Starterstraject Antwerpen: woensdag 7 juni 2017
Inschrijven kan via Kind & Gezin. De slides van de presentatie vindt u hier.