Stappers Advocaten versterkt de top van haar arbeidsrechtploeg: welkom Sara Cockx!

Auteur(s):
Categorie: Arbeidsrecht, Algemeen,
Geplaatst op: 02 mei 2022

Stappers Advocaten is al jaar en dag een vaste waarde in het arbeidsrecht en ondernemingsrecht in Antwerpen.

Met zeer veel trots verwelkomen wij Sara Cockx vandaag als nieuwe vennoot in ons team.

In de ruime regio van Antwerpen en omstreken heeft Stappers Advocaten de grootste ploeg arbeidsrecht. En ploeg is wel het juiste woord. Sinds vandaag zijn we immers met 17 advocaten, waarvan er 11, een voetbalploeg groot, zich toeleggen op het arbeidsrecht.

Met haar bijna 20 jaar ervaring in arbeidsrecht en privacy, zal Sara deze ploeg nog verder versterken en meebouwen aan de mooie toekomst van ons kantoor.  

Sara studeerde in 2003 met grote onderscheiding af aan de KU Leuven, waarna ze haar carrière startte bij het gerenommeerde kantoor Claeys & Engels. In 2013 vervoegde ze het kantoor Schoups, waar ze met succes een arbeidsrecht departement uit de grond stampte en een referentie werd voor het arbeidsrecht binnen onder meer de bouwsector.

Sara heeft een uitgebreide expertise in het behandelen van arbeidsrechtelijke en sociaalrechtelijke procedures en adviseert cliënten inzake zowel individueel als collectief arbeidsrecht, sociale zekerheid, sociaal strafrecht en HR-gerelateerde onderwerpen. Zij staat ook vaak cliënten bij in het kader van sociale inspecties en naar aanleiding van ernstige arbeidsongevallen.

Sinds 2017 specialiseert Sara zich eveneens in privacy in gegevensbescherming. Als gecertificeerd DPO (data protection officer), helpt zij bedrijven om zich in regel te stellen met de GDPR of in het kader van procedures voor de Gegevensbeschermingsautoriteit.

Sara is auteur van talrijke publicaties en wordt regelmatig gevraagd om haar expertise te delen in opleidingen en lezingen. 

Sara: “Stappers Advocaten staat voor mij bekend als een sterk merk op het gebied van arbeidsrecht en ondernemingsrecht, met een hecht team advocaten en een professionele aanpak in dossiers. Maar ik ben vooral onder de indruk van de persoonlijke relatie en vertrouwensband met de cliënten, die ongetwijfeld de ingrediënten zijn van het succes en de sterke reputatie van het kantoor. Ik kijk er ontzettend naar uit om samen met mijn medevennoten en collega’s verder te bouwen aan het Stappers verhaal en onze cliënten op de best mogelijke manier bij te staan.”  

Meer informatie over Sara en hoe haar te bereiken, vind je hier: https://www.stappers-law.be/nl/advocaten/sara-cockx