Webinar over schijnzelfstandigheid: risico’s en hoe correct samenwerken

Auteur(s): Line Hellemans
Geplaatst op: 18 augustus 2017

Line Hellemans sprak voor Unizo op een webinar over schijnzelfstandigheid, op 30 augustus 2017.

Werken met zelfstandige medewerkers of met werknemers? Er zijn talloze verschillen, vooral op het financiële vlak en op het vlak van flexibiliteit en organisatie. De keuze tussen zelfstandigen en werknemers is echter niet zonder gevolgen: wie gezag wil kunnen uitoefenen over zijn medewerkers en ze toch als zelfstandigen inschrijft riskeert bij schijnzelfstandigheid terecht te komen, met belangrijke risico’s tot gevolg.

In het webinar brengt zij voor u in kaart wat het inhoudt om een werknemer te zijn en om een zelfstandige te zijn, wat de voornaamste verschillen, en de voor- en nadelen zijn. Daarop volgt dan een antwoord op de vraag wat schijnzelfstandigheid precies is, hoe men riskeert daarmee geconfronteerd te worden en wat daarvan de gevolgen zijn.

Uiteraard komt ook aan bod hoe men schijnzelfstandigheid kan vermijden en wat daarbij de do’s en don’ts zijn. We gaan ten slotte in op specifieke vragen zoals hoe het zit met familieleden, met werkend vennoten of met zaakvoerders van een vennootschap.

Voor wie de rechtstreekse uitzending miste is het gehele webinar op YouTube gezet.