Publicatie: Tuchtsancties - een praktische handleiding

Auteur(s): Tom Lemense
Geplaatst op: 21 oktober 2019

Tuchtsancties in de onderneming zijn een nuttig werkmiddel om werknemers te sanctioneren in geval van professionele fouten. Deze tuchtmogelijkheid is echter wel sterk gereglementeerd en begrensd door een aantal principes.

Tom Lemense bespreekt de wettelijke mogelijkheden en valkuilen in het boek “Tuchtsancties: een praktische handleiding voor de werkgever” Daarin wordt een handleiding verzorgd inzake tuchtsancties met praktische tips die het gebruik ervan kunnen stroomlijnen, én waarbij een aantal praktijkvoorbeelden uit rechtspraak als leidraad kunnen worden gebruikt voor het uitwerken van een sanctiebeleid.

Het boek verscheen op 14 oktober 2019 bij Wolters Kluwer in de reeks Tewerkstellen Topics, en is hier te bestellen.